RIO - De golden sixties

De jaren ’60 van de vorige eeuw: we geraken er niet over uitgepraat. De ene denkt onmiddellijk aan de Beatles, de Rolling Stones, the Who. De andere mijmert over mei ’68, Parijs, de hippies, de vrije liefde. Een enkeling heeft het over John Kennedy, Chroestjov en de rakettencrisis.

En wij? Wij hebben het over Klara en Flor. Die kochten in 1960 een stuk grond in Oosterwijk. Twee jaar later stond er een gebouw op. Het kreeg een naam - Café Rio en het kreeg faam: alle feestvierders daarheen. De jaren 60, those were the days.

Intermezzo

Tweeëndertig jaar eiste ‘de Rio’ in Oosterwijk een hoofdrol op: voor een café een eeuwigheid. In 1995 sloegen Jos en Louis Verboven de handen in mekaar, kochten het café over en doopten het, in oktober 1996, om tot café de Fox.

 

Traditie in een nieuw jasje

Jos en Louis waren op anderen aangewezen om het café te runnen, en kwamen zo eind 2004 bij Gert terecht. Waarom niet een jaartje de Fox proberen? Gert en Jos kwamen tot een akkoord, en voor Gert het goed en wel besefte stond hij in de Fox te tappen. Hij kreeg de smaak te pakken, en de bezoekers ook!

Gert is van Oosterwijk, en dat merk je. Hij kent de reputatie van Fox-café, en wil die hoog houden. Daarom staat Gert garant voor leute van bij ons. Fox-café is nog één van die zeldzame café’s waar het volk aan elkaar hangt, met grappen en grollen zijn tijd verdrijft, en met grote regelmaat feest op Oud-Vlaamsche wijze.

Kameraadschap en ambiance zijn en blijven het handelsmerk van Fox-café. Zegt je dat wat? Dan ben je welkom!